maanantai 11. toukokuuta 2009

Treenausta ja sähellystä

Vihdoin saimme pakastimessa olevat riistat käyttöön, kun lähdimme Leon ja Eijan kanssa metsään pientä treeniä varten. Piilotimme linnut tutustumisen jälkeen metsikköön ja ensimmäisellä oli tarkoitus tehdä markkeeraus. Treenit menivät sikäli vähän sähläykseksi, kun Pablo pääsi irti ennen markkeerausta ja lähti etsimään muita lintuja. Löysi lokin ja toi sen luokse. Sitten kun tehtiin markkeeraus vaakulla, se haki sen mutta lähti sen kanssa juoksentelemaan ja riepotti sitä mennessään. No seurauksena se joutui puuhun kiinni odottelemaan ja harjoiteltiin sitten Leon kanssa. Leo ihastui fasaaniin, eikä halunnut enää muita lintuja ottaakaan. Hänelle kelpasi siis vain paras.
Sitten tehtiin jälki. Pablo päästettiin sitä kokeilemaan. Ei mennyt ihan jälkeä pitkin, mutta uskalsi nyt vapautuneemmin lähteä etsimään jänöä kuin viimeksi. Ja toi sen ylpeänä luokse.
Hieman vaatii tämä homma treenaamista, varsinkin tämän jälkeen en usko että kaveri ihan heti voisi mennä kokeeseen. Mutta katsotaan sitten syksymmällä mikä on tilanne silloin.
Kuvassa Pablo kantaa fasaania.


2 kommenttia:

Riehu kirjoitti...

Linnut pääsi pakastimesta vapauteen! :) Jotenkin hieno kuva.

Minna kirjoitti...

Joo, ja eikö ole hassua mihin kaikkeen sitä ryhtyy. Ei olis ihan heti uskonut että kuolleita lintuja Pablolle hommataan treeneihin...mut kaikkeen tottuu.