torstai 12. helmikuuta 2009

Tokoilua

Eilen alkoi UMN:n järjestämä tokokurssi. Jännittynein mielin menin Pablon kanssa Purina-areenalle. Kurssilla harjoitellaan alokas luokan liikkeitä, kuinka ne siis tarkalleen ottaen pitäisi mennä, jos lähdetään kisakentälle. Eilen hiottiin perusasentoa ja puhuttiin kontaktin tärkeydestä. Pablolla perusasento on aika hyvin jo hallussa, tosin jää välillä hieman väljäksi. Mutta komeasti poika eilenkin istuessaan tapitti suoraan silmiin. Pikkuhiljaa hyvä tulee, pitää vaan muistaa treenata. Kontaktin otto ei Pablolla ole ollut kauhean hyvää, mutta sekin paranee koko ajan harjoituksella.
Otimme myös paikallaan makuuta. Sitä olisikin hyvä treenata paljon häiriön alla, jotta koiran uskaltaisi jättää paikalleen makaamaan ja mennä itse kauemmaksi, ilman että se ryntää hetikohta tervehtimään muita koiria. On sekin välillä onnistunut ihan hyvin, mutta eilen en luottanut siihen tarpeeksi. Kotonahan tämä onnistuu leikiten, kun ei ole häiriötä.
Harjoiteltiin myös vähän seuraamista, hienosti poju tanssahteli mukana, asentohan on toki mitä on, mutta kyllä se siitä sitten harjoituksen myötä. Piti jopa välillä kontaktia yllä, ihan kiitettävästi Pablolta. Olin kovin ylpeä siitä kuinka hyvin Pablo teki asioita. Kaikki ei sittenkään mennyt sähellykseksi, uskokaa tai älkää. Ja koira näytti vielä tykkäävänkin. =D

Ei kommentteja: